🐝Spelling Bee 2022 🐝 в ОбУ „Христо Ботев“ 👩‍🏫🌎

В тазгодишното издание на „Bulgarian National English Spelling Bee 2022 “ взеха участие 13 от ученолюбивите ученици от пети до седми клас на ОбУ „Христо Ботев“.

То се проведе на 22.02.2022г. Думата invisible донесе победа на Етем Гюлхан Бекир от 7. клас , а на второ място се класира Емел Мехмед Талип от 7. клас.
Всички участници получиха грамоти  и трицветни маркери от организаторите от Фондация „Корпус за образование и развитие“ в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката. Поздравления за победителите и за всички участници в състезанието! Успех на класираните в следващия кръг!

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 3000 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 209 училища в страната  от 19 февруари  до 2 март 2022 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
В България състезанието се провежда за 12-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *