Седмица на здравословното хранене 🍎🍐🍊🥕🍌

Днес 21.11.2022 год. в ОбУ „Христо Ботев“ започна седмица посветена на Здравословното хранене. Учениците от клуб „Биоакадемия“ с ръководител г-жа Папаркова, представиха в часа на класа пред всички ученици от 5 до 10 клас презентации на тема „Правила за здравословно хранене“ и

„Топ 10 на най – вредните храни“. Те бяха изготвили и брошури с примерно здравословно седмично меню и правила за здравословен начин на живот и ги раздадоха на учениците.

„Започни деня с витамини“ – така започна втория ден от седмицата посветена на здравословното хранене. Рано сутринта учениците от клуб “Биоакадемия“ от ОбУ „Христо Ботев“ посрещнаха своите съученици с плод за зареждане с витамини. Учениците от 7 клас пък решиха да си спретнат вкусни плодови салати за следобедна закуска, а медицинската сестра направи експозиция от вкусни плодове и зеленчуци отглеждани в градината.

В седмицата на здравословното хранене се включиха активно и учениците от клуб „Културата на моя етнос“ с ръководител г-жа Маркова – Чолева. Те изработиха пирамида на здравословното хранене и след това играха интересната за всички игра „Подреди храните правилно в пирамидата“. Учениците рисуваха любимите си плодове и зеленчуци и изработиха табло.

В седмицата на здравословното хранене се включиха и учениците от 1 до 4 клас. Следвайки примера на по-големите, те също рисуваха вкусни плодове и зеленчуци и изготвиха табла. А по време на голямото междучасие всички закусиха със здравословни храни – кисело мляко и плод.

В последния ден от седмицата на здравословното хранене учениците от клуб „Биоакадемия“ и клуб „Културата на моя етнос“ с ръководители г-жа Папаркова и г-жа Маркова-Чолева изготвиха презентация на тема „Божествената аптека: Плодовете и зеленчуците лекуват органите, на които приличат“. С нея те отново показаха на съучениците си ползата от здравословното хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *