Интердисциплинарен урок по български език и литература, математика и музика

„Фолклорът и математиката“- интердисциплинарен урок по български език и литература, математика и музика.

На 22.02.23г. учениците от V клас се потопиха в света на фолклора и неговото богатство. Петокласниците си припомниха какво е фолклор и какво включва в себе си.

Екипната изследователска работа помогна на учениците да надградят своите знания свързани с фолклорните празници и българските народни носии. Чрез този урок се докоснаха до факти и интересни неща свързани с математиката и музиката.

В началото на урока г-жа Маркова – учител по български език и литература насочи вниманието на учениците към фолклорни области, като се надграждаха знания по интересен и увлекателен начин. За да открият връзката на математиката с български език и литература и музика учениците използваха знанията за обикновени дроби и чрез практически задачи, получиха имена на фолклорни области. Г-жа Хаджидиманова – учител по математика запозна учениците и с любопитни факти, свързани с обикновени дроби и известни математици. Под ръководството на г-н Бинджев – учител по музика учениците гледаха и слушаха песни с различни тактове от различните фолклорни области.

Петокласниците откриваха още връзки на интегрираните предмети с други учебни дисциплини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *