Седмица на здравословното хранене 🍎🍐🍇🥕🥦

Днес в Об.У „Христо Ботев“ започна седмицата на здравословното хранене, която е под мотото „Мисия здраве“. Учениците се запознаха със стряскащите статистически данни от СЗО за наднорменото тегло на учениците в България и Европейския съюз. Основните причини за плашещите цифри е липсата на физическа активност и лошото хранене. Прехранването и затлъстяването при децата е болестта на новото време. Това е предпоставка за сериозни заболявания на по-късен етап (атеросклероза, захарен диабет, високо кръвно налягане, висок холестерол, болки в ставите и гърба, астма, мастна чернодробна болест). Ние искаме нашите деца да бъдат здрави и им показваме храните, които вредят на здравето и тези, които трябва да присъстват редовно в нашето дневно меню.

И днес „Мисия здраве“ продължава!

Учениците, участващи в клубовете по занимания по интереси „Природата и ние“ и „Магията на етносите“, изготвиха табла с пирамидата на здравословното хранене и правила за по-добро здраве. Направиха листовки със седмично здравословно меню, правила за здравословно хранене и стикери с призиви за здравословен начин на живот. Рано тази сутрин всеки получи своята листовка и сега е ваш ред – помислете за здравето си!!!

Медицинската сестра в училището се включи и тя в „Мисия здраве“. Показа на учениците здравословните храни, които можем да отгледаме сами в градината си.

Учениците от втори клас се забавляваха, докато изработваха маски с формата на плодове и зеленчуци.

В седмицата на здравословното хранене продължават изявите на най-малките. Днес учениците от начален етап рисуваха плодове и зеленчуци и приготвиха вкусни плодови салати и плодови шишчета. Беше забавно и много вкусно!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *