Празник на буквите „Ние вече сме грамотни“

„Всички букви зная,

мога да чета,

имам си прозорче

светло към света“

На 29.03.2024 г. в ОбУ „Христо Ботев“, с. Дъбница се проведе най-вълнуващият за първокласниците Празник на буквите „Ние вече сме грамотни“, подготвен от г-жа Чолакова и г-жа Чаушева.

Малките ученици гордо заявиха: „Всички букви зная, мога да чета“. Те показаха, че са научили цялата азбука и могат да четат и пишат.  Рецитираха стихотворения, пяха песни и драматизираха приказката „Най-хубавото“. Вече знаят, че всичко добро е постигнато с труд и знания. Първокласниците се сбогуваха със своето  любимо Букварче и посрещнаха неговата по-голяма сестра – Пъстрата Читанка.

Малчуганите показаха и своите танцови умения, като изиграха модерен „Пролетен танц“ и чудно право хоро на песента „Боряно, Борянке“.

Гости на тържеството бяха директорът и заместник-директорът на училището, директорът на ДГ „Пролет“, кметът на с. Дъбница, учители, родители и близки.

Директорът на училището г-н Хаджидиманов поздрави първокласниците с техния празник на знанието и ги награди с грамоти за грамотност, чудни книжки с приказки, тетрадки и химикалки.

По традиция тържеството завърши с празнична торта и питка за първокласниците и всички гости от техните госпожи и училището, подаръци от родителите, подаръци от детската градина и кмета на селото.

Пожелаваме им щастливо детство и успехи в учението!

На добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *