Открит урок по Човекът и обществото в 4. клас

Споделяне на добри практики – открит урок по Човекът и обществото в 4. клас

На 24.02.23 г. се проведе открит урок по Човекът и обществото в 4. клас с класен ръководител А. Чолакова на тема: „Из природните области в България“.

Четвъртокласниците показаха отлични знания за нашата прекрасна родина България на картата на света и богатите природни области на нейната територия.

Учениците предварително бяха изработили проекти за всяка област. В часа всеки екип представи своята област, като описаха местоположението, природата, трудовата дейност на хората, големите селища в нея и много интересни легенди. Успешно работиха с природна карта на България и карта върху интерактивния дисплей. Те разпознаваха природни забележителности и разказваха за тях.

Учениците успешно проследиха последователността на градовете по течението на р. Дунав, подреждаха планините по височина и различни обекти от север на юг.

Изключително интересна  беше занимателната задача, свързана с отгатване на град от дадена информация, вземаха правилното лепещо листче  и го поставяха върху името на града на стенната карта.

Накрая на урока беше рецитирано стихотворението „Обич“ на Дора Габе и изпълнена песента „Де е България“.

Колегите отбелязаха удовлетворението си от наблюдавания урок и поздравиха децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *