Празник на буквите „Ние вече сме грамотни“

Без съмнение, най- големият празник в първи клас е Празникът на буквите. Неусетно мина времето в изучаване на букви и настъпи моментът, в който първокласниците да заявят:     ,,Всички букви зная, мога да чета“.

На 31.03.2023 г. в ОбУ ,,Христо Ботев“, село Дъбница първокласниците проведоха своя Празник на буквите, подготвен от  г-жа Марияна Воденичарова и г-н Бюлент Мурадов.

Гости на тържеството бяха директорът и заместник-директорът на училището, директорът на ДГ,,Пролет“, кметът на село Дъбница, учители, родители и близки.

Малките ученици показаха, че са грамотни, като пяха, рецитираха и изявиха своите актьорски умения в сценката ,,Дядовата ръкавичка“. Първокласниците се сбогуваха със своето букварче и посрещнаха неговата по-голяма сестра – Пъстрата читанка.

Директорът на училището поздрави първокласниците с техния празник на знанието и ги награди с грамоти за грамотност, а също така и с пъстри книжки с приказки.

По традиция тържеството завърши с празнична торта от училището за първокласниците, лакомства от родителите, подаръци от детската градина и кмета на селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *