Състезание по английски език 🐝Spelling Bee🐝

Емилия Абазова от Об.У „Христо Ботев“, с. Дъбница, обл. Благоевград е училищният шампион в състезанието Spelling Bee 2024

На 19.02.2024 г. в Об.У „Христо Ботев“, с. Дъбница се проведе училищният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училищният шампион – Емилия Абазова спечели в оспорваната надпревара, като спелува правилно думата landscape и победи Даниела Каптиева, която остана на второ място. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee, които ще се проведат в периода 14-17 март, 2024 г., а най-добрите ученици ще участват в регионалните състезания на 23 март, 2024 г.

Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са традиционни американски състезания, в които участниците трябва да изговорят правилно, буква по буква, най-много думи. Непредсказуемото изписване на думите в английския допълнително повишава сложността на съревнованието. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Училищните Spelling Bee състезания често се превръщат в истински празник за цялата общност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *