НП „Иновации в действие“

В периода 17. – 19. 04.2024 г. 39. СУ „Петър Динеков“ беше домакин по НП „Иновации в действие“. Партньори на училището сме Обединено училище “Христо Ботев”, с. Дъбница, Начално училище „Димитър Благоев“, гр. Стара Загора и 12. ОУ „Елисавета Багряна“, гр. Сливен.

В рамките на мобилността бяме посрещнати по традиция с питка, мед и сол, а учениците от вокалната група и танцовия състав на училището пяха, танцуваха и ни дариха с българска роза.

По време на иновативните уроци – третокласниците на г-жа Бояджиева демонстрираха знания и умения по темата „Видове изречения по цел на изказване“, а четвъртокласнците на г-жа Томова работиха групово по трудната тема за мерните единици. Учениците и от двете паралелки изпълниха поставените задачи уверено и спокойно.

Третият посетен урок беше при първокласниците на г-жа Нури, които макар да не са иновативна паралелка, учат нестандартно и разнообразно. Наблюдавахме обобщителен урок за сезоните, в който малките ученици работиха по групи и представиха четирите сезона, характерни за нашите земи.

Всички с нетърпение очакваме посещението в другото иновативно училище – НУ „Димитър Благоев“, гр. Стара Загора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *